Thursday, January 21, 2016

Gawat dari surah Yusuf

Gawat dari Surah Yusuf.Dalam surah Yusuf ada menceritakan perihal musim yang betul-betul baik dan kemarau yang berpanjangan selama 7 tahun. Surah Yusuf ada mengatakan

A047
Yusuf menjawab: "Hendaklah kamu menanam bersungguh-sungguh tujuh tahun berturut-turut, kemudian apa yang kamu ketam biarkanlah dia pada tangkai-tangkainya; kecuali sedikit dari bahagian yang kamu jadikan untuk makan.
(Yusuf 12:47)
A048
Kemudian akan datang selepas tempoh itu, tujuh tahun kemarau yang besar, yang akan menghabiskan makanan yang kamu sediakan baginya; kecuali sedikit dari apa yang kamu simpan (untuk dijadikan benih).
(Yusuf 12:48)

Saya mempercayai ianya adalah kegawatan. Kegawatan adalah panic dan akan bermula dengan kemelesetan. Bukan kemelesetan itu dikira dalam Keluaran Dalam Negara Kasar, tetapi dalam kehidupan harian kita. Kegawatan merupakan seperti pengangguran. Bukan sahaja pekerja menganggur malah kedai makan yang hari-hari ada pelanggan pun boleh berkurangan pelanggan. Ini disebabkan kebanyakkan telah makan di rumah tanpa perlu makan di luar.

Kegawatan juga dalam membeli kereta mewah dan separuh mewah kerana meraka yang mempunyai dua kereta akan menjual satu daripadanya dan ada yang sanggup bermotosikal ketempat kerja. Keadaan ini belum berlaku sekarang tetapi ia kelihatan seperti akan berlaku.

Waktu gawat ini, pasaran saham akan jatuh, mengikut kajian saya sebanyak 2 dari 3. Harga emas akan naik dengan banyaknya. Masa gawat belum berlaku dengan nyata, harga emas pun tidak naik dengan ketara. Tetapi ia insya Allah bakal naik.

Lihat ni


Inilah yang dikataka oleh Nabi Yusuf kata "biarkanlah dia pada tangkai-tangkainya" 

Sebab apa? Ianya lebih kurang inflasi yang berlaku ketika gawat. Bila gawat?. Bemula tahun 2014. Apabila pasaran turun hingga sekarang (Januari 2016).

Jadi sekira anda menyimpan, jangan simpan dalam duit ringgit, jangan simpan dalam ASB, simpanlah dalam emas. Emas tidak turun harga malah ia akan naik terutama waktu gawat. Belilah emas walau 1 gram. Walau satu gram. Nanti anda lihat kesannya. Anda tidak menyesal sebab beli tapi anda menyesal sebab tak beli banyak.Sekarang anda tempat yang anda akan dapat emas 999.9 bar dengan sebarat 1g dengan harga murah. Lihat di sini

Dapatkan emas anda dengan
Emas 999.9 tulen.
Harga ahli yang lebih murah dari kedai emas
Spread kurang 10% umar Emas Bar.

Dari sekecil 1 gram.
di sini

No comments:

Post a Comment